Współpraca

Fundacja Matecznik to jedyna w Poznaniu i Wielkopolsce organizacja pozarządowa, której celem jest poprawa jakości porodu, a także promocja porodu naturalnego i rodzicielstwa bliskości. Jako Fundacja działamy od października 2016 r., ale z przyszłymi rodzicami pracujemy już od 2011 r. Przez ten czas w organizowanych przez nas wydarzeniach wzięło udział kilka tysięcy osób (więcej przeczytasz tutaj), nasze wpisy na portalu Facebook śledzi ponad 4 tysięcy autentycznie zaangażowanych fanów, a w bazie mailingowej mamy ponad 1500 potwierdzonych adresów. Liczby te stale i systematycznie rosną.

Uczestnicy naszych warsztatów i konferencji, a także fani naszego fanpejdża i bloga  to przede wszystkim mieszkańcy Poznania i powiatu poznańskiego, którzy spodziewają się dziecka lub już są Rodzicami małych dzieci. W zajęciach biorą udział przede wszystkim Kobiety, ale z roku na rok obserwujemy rosnącą liczbę Mężczyzn. Dominującą grupą wiekową jest 25-31 i 32-44. Są to osoby świadome i otwarte, dla których od tego „gdzie”, ważniejsze jest „jak”, nastawione na poród siłami natury, które pragną dobrze się do porodu przygotować.

Jesteśmy organizacją opiniotwórczą – nasze artykuły i wpisy na fb są komentowane i udostępniane, zarówno przez środowisko rodziców, jak i osoby zawodowo związane z porodem i rodzicielstwem.

Jeśli pracujesz w organizacji pozarządowej

i prowadzisz kampanię społeczną lub planujesz inne, społeczne i bezpłatne wydarzenie, którego odbiorcami jest także nasza grupa odbiorców – poproś nas o matronat. Na zasadzie współpracy barterowej, pomożemy Ci w promocji Twoich działań.

Jeśli reprezentujesz firmę

a nasza grupa odbiorców jest zarazem grupą odbiorców Twoich usług lub produktu – które chciał(a)byś za naszym pośrednictwem reklamować – podejmij z nami współpracę na zasadzie finansowego mecenatu nad naszymi projektami społecznymi. Ty pomożesz nam realizować nasze społeczne cele, my pomożemy Tobie w dotarciu z Twoim produktem/usługą do grupy docelowej.

Oferowane przez nas sposoby promocji/reklamy:

• artykuł tematyczny zawierający lokowanie produktu, udostępniony na naszej stronie www i fanpejdżu,
  • aktywne logo, baner, slider reklamowy na naszej stronie www,
  • przestrzeń podczas naszych konferencji, w tym: stoisko, miejsce na roll-up, pokaz slajdów, wystąpienie sponsorskie, dystrybucja sampli,
  • logotypy na grafikach promujących nasze wydarzenia,
  • logotypy na naszych drukowanych ulotkach, broszurach, poradnikach,
  • wkładka (dodatkowa strona) w naszych poradnikach i broszurach,
  • inne – jesteśmy otwarte na Twoje propozycje i pomysły

Podejmujemy też współpracę z Działami Personalnymi/HR itp. w zakresie prowadzenia dedykowanych warsztatów dla pracowników firm lub przygotowywania dedykowanych publikacji, np. w z tematyki praw w okresie okołoporodowym.

UWAGA!

Nie współpracujemy z koncernami mlek modyfikowanych ani z firmami produkującymi chemiczne środki do pielęgnacji noworodków, niemowląt i dzieci.

Współpracę z firmami podejmujemy tylko w oparciu o wynagrodzenie. Barterowo współpracujemy jedynie z innymi organizacjami pozarządowymi i wydawnictwami książek, które recenzujemy .

Jeśli jesteś zainteresowana (-y) współpracą, napisz do nas na: kontakt@fundacjamatecznik.pl