Zespół

Jesteśmy grupą pasjonatów i zapaleńców, którzy pewnego dnia postanowili podzielić się własną wizją porodu i rodzicielstwa z tymi, którzy Rodzicami dopiero zostaną.
Przede wszystkim więc nasza szkoła rodzenia jest prowadzona przez Rodziców dla przyszłych Rodziców.

9 miesięcy ciąży, poród, pierwsze tygodnie z Dzieckiem… Każdy z nas przeżył te chwile na swój własny, niepowtarzalny sposób. Każdego z nas te doświadczenia w pewien sposób ukształtowały. Do pracy podchodzimy z pasją i zaangażowaniem, nierzadko traktując ją jak życiową misję. Dla nas Poród jest początkiem Nowej i Wspaniałej Przygody, jaką jest Rodzicielstwo. Jesteśmy dumni mogąc towarzyszyć Wam w początkach tej Podróży.

Nasz zespół tworzą:

Anna Furmaniuk – Spełniona żona Leszka oraz mama Zosi, Zuzi i Justynki, urodzonej w domu. Od kilku lat próbuje zachować równowagę między pielęgnowaniem domowego ogniska, a niesieniem kaganka „chustowej” oświaty pod poznańskie strzechy 🙂 Jest Doradcą noszenia Szkoły Doradców Noszenia ClauWi®, członkiem-założycielem stowarzyszenia „Poznań w chuście”, członkiem-założycielem Stowarzyszenia Edukatorów i Doradców Noszenia SEDNO, instruktorem masażu shantala oraz inicjatorką Szkoły Rodzenia „Gaja” (obecnie szkoły rodzenia w Mateczniku). Ania jest także uczestniczką szkoleń, kursów i konferencji organizowanych przez Fundację Rodzić po Ludzku, min. z prowadzenia aktywnej szkoły rodzenia oraz opieki nad matką i dzieckiem po porodzie. Wspólnie z Alicją Nowaczyk założyła Fundację Matecznik.

Alicja Nowaczyk – mama Kuby, Piotrusia i Karoliny, żona ironmana, Doula, Doradca noszenia ClauWi®, Promotor Karmienia Piersią. Fundatorka i Prezeska Zarządu Fundacji Matecznik. Po pięciu latach pracy w korporacji, okres ciąży oraz pierwsze miesiące spędzone z synkiem w domu, utwierdziły ją w przekonaniu, że to właśnie ciąża, opieka nad kobietą w porodzie oraz noworodkiem to temat, którym chce się zajmować na co dzień. Swoją wiedzę zdobywa doświadczeniem oraz szkoleniami organizowanymi m.in. przez Fundację Rodzić po Ludzku i Stowarzyszenie Doula w Polsce. Prowadzi zajęcia i konsultacje indywidualne dla przyszłych rodziców oraz towarzyszy przy porodach – szpitalnych oraz domowych. Stara się łączyć bycie pełnoetatową mamą z pracą Mateczniku, nie zapominając o swoich pasjach w postaci jogi oraz podróżowania.

Lech Furmaniuk – szczęśliwy mąż Ani oraz dumny tata trzech córek – Zosi, Zuzi i Justynki 😉 Zawodowo jest Fizjoterapeutą, absolwentem Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu i adiunktem w Katedrze Kinezyterapii AWF w stopniu doktora. Od prawie 20 lat prowadzi zajęcia terapeutyczne przeznaczone dla dzieci oraz osób dorosłych z deficytem neurologicznym. Uczestnik wielu certyfikowanych kursów oraz szkoleń zawodowych, min. z metody PNF, Integracji Sensorycznej oraz Weroniki Sherbourne. Pasjonat sportów wszelakich, zwłaszcza biegów terenowych w tzw. trudnych warunkach 😉

Jeśli chciałbyś poznać Leszka osobiście – np. odwiedzić go w gabinecie, pisz: lechfurmaniuk@gmail.com  lub dzwoń: 606250119

ul. Kanałowa 18/16
60-710 Poznań