Warsztaty chustowe

Rodzice noszą w chuście z różnych powodów – szukają sposobu na płacz dziecka, chcą mieć wolne ręce, spacerować po lesie lub mieć swoje nowo narodzone dziecko blisko przez większość czasu. Bez względu na powód noszenia w chuście, Wasze doświadczenie czy wiek dziecka, oferujemy warsztaty i konsultacje indywidualne. Na spotkaniach jest możliwość zakupu lub wypożyczenia chusty/nosidła. Na każdym spotkaniu pomagamy dobrać chustę lub nosidło, a po nim – wysyłamy filmiki instruktażowe.

WARSZTATY DLA POCZĄTKUJĄCYCH – adresowane do rodziców dopiero spodziewających się dziecka lub rodziców z dziećmi do 3-4 miesiąca życia. W części teoretycznej omawiamy rozwój ruchowy dziecka w pierwszym roku życia, a także budowę kręgosłupa oraz stawu biodrowego. Mówimy o tym, jak ubrać siebie i maluszka w zależności od pogody. Przestrzegamy, czego w chuście lepiej nie robić lub robić ostrożnie 🙂 Pomagamy w doborze chusty po względem jej parametrów, takich jak długość i skład. Z kolei część praktyczna to ćwiczenie dwóch sposobów wiązań z przodu – kangurka i kieszonki. Opiekunowie najpierw trenują na lalkach, następnie z asystą doradcy – na dzieciach.

Prowadzące – zajęcia prowadzone są przez Inę Lewandowską – doradczynię noszenia ClauWi.
Czas spotkania to ok. 2,5 godziny.

CENNIK:

• warsztaty chustowe – 60 zł/os. 90 zł/para opiekunów
  • wypożyczenie chusty – podczas zajęć bezpłatnie po uiszczeniu zwrotnej kaucji

KONSULTACJE INDYWIDUALNE – obecnie nie prowadzimy takiej formy nauczania. Jeśli zależy Wam na spotkaniu z doradcą u Was w domu, polecamy kontakt z doradczyniami zrzeszonymi w Stowarzyszeniu Poznań w chuście. Ich aktualna lista znajduje się na stronie Stowarzyszenia.

Zaplanowane wydarzenia możesz sprawdzić w naszym GRAFIKU.

Chcesz być na bieżąco informowany o zaplanowanych spotkaniach – zapisz się do newslettera!