Spotkania z położnymi

Od kilku lat regularnie organizujemy spotkania z położnymi z poznańskich oraz wielkopolskich szpitali. Spotkania odbywają się on-line w formie wywiadu z położną pracującą na bloku porodowym. Moderatorka spotkania zadaje pytania z listy oraz zachęca uczestników do zadawania własnych poprzez chat. Webinaria takie to doskonała okazja do:

• skonfrontowania zapisów prawnych z realiami panującymi na oddziałach,
  • poszukania sposób egzekwowania swoich praw w przypadku obostrzeń/reguł panujących w placówkach,
  • wysłuchania położnych, ich pomysłów na realizacją zapisów SOOO,
  • przedstawienia położnym swoich potrzeb i oczekiwań dot. pobytu i opieki w szpitalu,
  • zmniejszenia obaw związanych z pobytem w placówce.

HARMONOGRAM SPOTKAŃ
  1. 21 października 2022 r. piątek, godz. 11.00. Szpital Św. Rodziny w Poznaniu. Ekspertka – położna z bloku porodowego Danuta Zając. Zapisy.
  2. 24 października 2022 r. poniedziałek, godz. 18.00. Szpital Wojewódzki w Poznaniu. Ekspertka – położna z bloku porodowego Izabela Jóskowiak. Zapisy.
  3. 27 października 2022 r. czwartek, godz. 18.00. Wielkopolski Szpital Zespolony w Lesznie. Ekspertka – Katarzyna Szeibe-Lipińska położna z bloku porodowego. Prowadząca: Milena Nadolna-Dróżdż. Zapisy.
  4. 4 listopada 2022 r. piątek, godz. 11.00. GPSK przy ul. Polnej w Poznaniu. Ekspertka – położna z bloku porodowego Beata Janicka. Zapisy.
  5. 15 listopada 2022 r. wtorek, godz. 12.00. Specjalistyczny Szpital w Pile. Ekspertka – Oliwia Lisiewicz – położna z oddziału porodowego. Prowadząca: Magdalena Piwowarczyk. Zapisy.
  6. 28 listopada 2022 r. poniedziałek, godz. 16.00. Szpital Powiatowy w Śremie. Ekspertka – Ewelina Stasińska – położna z oddziału porodowego. Prowadzące: Anna Gołębiowska, Joanna Muszyńska. Zapisy.
  7. 1 grudnia 2022 r. czwartek, godz.18.00. Szpital w Ostrowie Wielkopolskim. Ekspertka – Anita Świątek – położna oddziałowa. Prowadząca: Daria Boniec-Błaszczyk. Zapisy.
  8. 6 grudnia 2022 r. wtorek, godz. 13.00. Szpital Św. Rodziny w Poznaniu. Ekspertka – położna z bloku porodowego Danuta Zając. Zapisy.
  9. 9 grudnia 2022 r. piątek, godz. 11.00. Szpital Wojewódzki w Poznaniu. Ekspertka – położna z bloku porodowego Izabela Jóskowiak. Zapisy.
  10. 13 grudnia 2022 r. wtorek, godz. 16.00. Szpital Średzki Serca Jezusowego. Ekspertki – Katarzyna Jackowiak (położna z bloku porodowego), Agnieszka Osińska (oddziałowa oddziału noworodkowego) oraz Sara Suchowiak (oddziałowa bloku porodowego). Zapisy.
  11. 14 grudnia 2022 r. środa, godz. 10.00. GPSK przy ul. Polnej w Poznaniu. Ekspertka – położna z bloku porodowego Beata Janicka. Zapisy.
  12. 3 lutego 2023 r. piątek, godz. 16.00. Wojewódzki Szpital Zespolony w Koninie. Ekspertka – położna z bloku porodowego Ilona Leszczyńska. Zapisy.

Wszystkie wydarzenia publikowane są w zakładce GRAFIK oraz na naszym fanpage’u.