Indywidualne poradnictwo prawne i psychologiczne

PORADNICTWO PRAWNE

Jeżeli czujesz, że Twoje prawa podczas ciąży, porodu lub po nim zostały złamane, chciałabyś złożyć skargę lub podjąć inne kroki, możesz zapoznać się z naszym artykułem, w którym opisujemy sądowe i pozasądowe kroki prawne. W serii artykułów Mamy Prawa podejmujemy różne zagadnienia: od praw pacjenta (także dziecka) po prawa przy podpisywaniu umów z przedszkolami.

Udzielamy bezpłatnego wsparcia prawnego mieszkankom Wielkopolski w następujących obszarach:

• prawo w okresie okołoporodowym, w tym pomoc w składaniu skarg
  • władza rodzicielska, alimenty, rozmowy – konsultacja, bez przygotowywania pism

Potrzebujesz wsparcia prawnego? –> Wypełnij kwestionariusz!

Obecnie współpracujemy z radczynią Agatą Dawidowską oraz prawniczką i mediatorką Pauliną Skonieczną-Masternak.

PORADNICTWO PSYCHOLOGICZNE

Jeśli czujesz, że potrzebujesz wsparcia eksperta, chcesz porozmawiać o porodzie, początkach macierzyństwa, trudnych lub wręcz traumatycznych przeżyciach – napisz do nas. Zapewnimy Ci bezpłatne wsparcie współpracujących z nami psycholożek, w formie indywidualnych konsultacji stacjonarnych, on-line lub telefonicznych. Często rozmowa ze specjalistą pozwala przepracować temat trudnych doświadczeń, skrystalizować oczekiwania, plan działania, by ostatecznie zamknąć pewien rozdział.

Wsparcie przeznaczone jest dla mieszkanek województwa wielkopolskiego i obejmuje jedno-dwa spotkania w zależności od potrzeb, bez terapii długoterminowej.

Potrzebujesz wsparcia psychologa? –> Wypełnij kwestionariusz!

Obecnie współpracujemy z grupą psycholożek z Poznania.

DLA KOGO?

Dla kobiet i ich partnerów/mężów/partnerek – przyszłych lub obecnych rodziców/opiekunów, mieszkańców województwa wielkopolskiego.

ANKIETA PO PORODZIE

Możesz anonimowo ocenić szpital, wypełniając ankietę Fundacji Rodzić po Ludzku – dzięki głosom kobiet, widać, które obszary w danym szpitalu wymagają poprawy, możliwe jest porównywanie placówek i dokonywanie interwencji.

FINANSOWANIE KONSULTACJI

🧡 środki własne

🧡 w roku 2022 dzięki finansowaniu Urzędu Miasta Poznania w ramach projektu „Czekamy na Gzuba”

🧡  w roku 2021/2022 dzięki dotacji otrzymanej z programu Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy finansowanemu z Mechanizmu Finansowego EOG