Indywidualne poradnictwo prawne i psychologiczne

PORADNICTWO PRAWNE

Jeżeli czujesz, że Twoje prawa podczas ciąży, porodu lub po nim zostały złamane, chciałabyś złożyć skargę lub podjąć inne kroki, możesz zapoznać się z naszym artykułem, w którym opisujemy sądowe i pozasądowe kroki prawne.

Jeśli potrzebujesz wsparcia w napisaniu takiej skargi lub masz inne pytania dotyczące prawa w okresie okołoporodowym – umożliwiamy Ci bezpłatne konsultacje z radczynią prawną oraz pomoc, np. w tworzeniu pism.

Potrzebujesz wsparcia prawnego? –> Wypełnij kwestionariusz!

Obecnie współpracujemy z radczynią Agatą Dawidowską.

PORADNICTWO PSYCHOLOGICZNE

Jeśli czujesz, że potrzebujesz wsparcia eksperta, chcesz porozmawiać o porodzie, początkach macierzyństwa, trudnych lub wręcz traumatycznych przeżyciach – napisz do nas. Zapewnimy Ci bezpłatne wsparcie współpracujących z nami psycholożek, w formie indywidualnych konsultacji stacjonarnych, on-line lub telefonicznych. Często rozmowa ze specjalistą pozwala przepracować temat trudnych doświadczeń, skrystalizować oczekiwania, plan działania, by ostatecznie zamknąć pewien rozdział.

Proponujemy Ci od jedno lub dwa spotkania w zależności od potrzeb, jednak nie finansujemy terapii długoterminowej.

Potrzebujesz wsparcia psychologa? –> Wypełnij kwestionariusz!

Obecnie współpracujemy z grupą psycholożek z Poznania i z Polski.

DLA KOGO?

Dla kobiet i ich partnerów/mężów/partnerek – przyszłych lub obecnych rodziców/opiekunów.

ANKIETA PO PORODZIE

Możesz anonimowo ocenić szpital, wypełniając ankietę Fundacji Rodzić po Ludzku – dzięki głosom kobiet, widać, które obszary w danym szpitalu wymagają poprawy, możliwe jest porównywanie placówek i dokonywanie interwencji.

FINANSOWANIE KONSULTACJI

🧡  środki własne

🧡  otrzymane dotacje – w roku 2021 i 2021 dzięki dotacji otrzymanej z programu Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy finansowanemu z Mechanizmu Finansowego EOG

🧡 wolontariat naszych ekspertów – psychologów