Spotkania z położnymi

„MAMY GŁOS” W DIALOGU Z POŁOŻNYMI

Jednym z elementów projektu Mamy Głos! są spotkania on-line dla przyszłych rodziców poruszające zagadnienia procedur obowiązujących w szpitalach z oddziałami położniczymi na terenie województwa wielkopolskiego. Celem spotkań jest zbudowanie przestrzeni dialogu między kobietami w ciąży a położnymi, zwiększenie wiedzy przyszłych rodziców na temat realiów panujących na porodówkach oraz wzmocnienie poczucia sprawczości u przyszłych matek.

Spotkania odbywają się on-line w formie wywiadu z położną pracującą na bloku porodowym. Moderatorka spotkania zadaje pytania z listy oraz zachęca uczestników do zadawania własnych poprzez chat. Webinaria takie to doskonała okazja do:

• skonfrontowania zapisów prawnych z realiami panującymi na oddziałach,
  • poszukania sposób egzekwowania swoich praw w przypadku obostrzeń/reguł panujących w placówkach,
  • wysłuchania położnych, ich pomysłów na realizacją zapisów SOOO,
  • przedstawienia położnym swoich potrzeb i oczekiwań dot. pobytu i opieki w szpitalu,
  • zmniejszenia obaw związanych z pobytem w placówce.

HARMONOGRAM SPOTKAŃ

Spotkania będą organizowane na bieżąco przez cały czas trwania projektu. Poniżej lista:

1. Mamy Głos w szpitalu Św. Rodziny w Poznaniu – 21 października, piątek, godz. 11.00. Ekspertka – położna z bloku porodowego Danuta Zając. Zapisy.
  2. Mamy Głos w Szpitalu Wojewódzkim w Poznaniu – 24 października, poniedziałek, godz. 18.00. Ekspertka – położna z bloku porodowego Izabela Jóskowiak. Zapisy.
  3. Mamy Głos w GPSK przy ul. Polnej w Poznaniu – 4 listopada, piątek godz. 11.00. Ekspertka – położna z bloku porodowego Beata Janicka. Zapisy.
  4. Mamy Głos w szpitalu Św. Rodziny w Poznaniu – 6 grudnia 2022 r., wtorek, godz. 13.00. Ekspertka – położna z bloku porodowego Danuta Zając. Zapisy.
  5. Mamy Głos w Szpitalu Wojewódzkim w Poznaniu – 9 grudnia 2022 r., piątek godz. 11.00. Ekspertka – położna z bloku porodowego Izabela Jóskowiak. Zapisy.

REGULAMIN PROJEKTU

Każda osoba biorąca udział w projekcie zobowiązana jest do zapoznania się z jego Regulaminem.