Dołącz do akcji „Poród z prądem”!

To był ciężki rok. Pandemia odebrała wielu kobietom szansę na piękny poród. Dlatego jest w nas wielka potrzeba, by zrobić cokolwiek, co choć trochę poprawi warunki na oddziałach położniczych wielkopolskich szpitali, by kobietom rodziło się lepiej, nawet jeśli rodzą bez wsparcia bliskiej osoby. Odpalamy akcję „Poród z prądem!” czyli zbiórkę na urządzenia TENS, które trafią wybranych wielkopolskich szpitali/oddziałów położniczych. Dołącz do nas i zrób to razem z nami!
DLACZEGO ZBIERAMY?
Bo poród boli, a chcemy by bolał mniej 😃
Bo zależy nam, aby kobiety mogły poddać się przychodzącym skurczom, jak napływającym falom.
Szansę na taki poród daje urządzenie TENS. Niestety – nie każdy szpital/oddział położniczy w Wielkopolsce TENS posiada. Chcemy to zmienić!
CO TO JEST TENS?
Jest to urządzenie do elektrostymulacji, która jest nieinwazyjnym i niefarmakologicznym sposobem łagodzenia bólu, także bólu porodowego. Według większości kobiet, które skorzystały z tego urządzenia – jest to metoda bardzo skuteczna.
Naukowo rzecz wyjaśniając, urządzenie TENS działa dwojako:
⚡ Blokuje impuls nerwowy, które niesie informację o bólu do mózgu, wyjaśnia to teoria bramki bólowej… czyli impuls elektryczny jest szybszy niż bólowy 😊
⚡ Działa jako inicjator powstawania naturalnych substancji przeciwbólowych…. czyli powoduje wydzielanie beta-endorfin, które jak powszechnie wiadomo (!) mają działanie przeciwbólowe.
W wielu wielkopolskich szpitalach nadal brakuje takiego sprzętu – Szpital Wojewódzki w Poznaniu ma je dopiero od tego roku i to dzięki naszej darowiźnie.
Posłuchaj, co o tensie mówi nasza położna, Ewelina Stasińska:

Posłuchaj, co o porodzie z tensem mówi Mira, uczestniczka naszych zajęć, która wykorzystała tens podczas swojego porodu:

WEŹ UDZIAŁ W KONKURSIE!
Czekamy na najciekawszą, najładniejszą opowieść o porodzie z tensem w tle 🙂 Forma dowolna – może być opisana, nagrana lub zobrazowana 🙂 Ta historia, która najbardziej chwyci nas za serce zostanie opublikowana na naszej stronie www, a Autorka otrzyma od nas książkę „Poród bez granic” wydawnictwa Mamania 😍
Na Twoją historię czekamy pod adresem [email protected] do 22 sierpnia! Wyniki opublikujemy 30 sierpnia!
CO ZROBIMY Z ZEBRANĄ KWOTĄ?
Zakupimy 4-5 urządzeń TENS z kompletami jednorazowych elektrod i przekażemy je do 4-5 placówek w Wielkopolsce. Urządzenia są łatwe w obsłudze, trudno jest je zepsuć, będą służyć przez lata rodzącym kobietom.
ZRÓB TO Z NAMI!
💖  kup cegiełkę
💖  wystaw przedmiot na Allegro Lokalnie (nowy lub używany) i powiąż sprzedaż z naszą zbiórką
💖  kup przedmiot powiązany z naszą zbiórką
💖  udostępnij link do naszej zbiórki na swoim Facebooku i zachęć Twoich znajomych do zakupów lub sprzedaży na Allegro Lokalnie przedmiotów powiązanych z naszą zbiórką
To wszystko pomoże zebrać potrzebną kwotę i da wielu kobietom szansę na łagodniejszy poród bez bólu. 🥰
Wystarczy, że wejdziesz na stronę naszej zbiórki!

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Podziel się przemyśleniami w komentarzu!x