Akademia Liderek 2021

PO CO AKADEMIA LIDEREK?

Z powodu pandemii covid-19 z dnia na dzień dramatycznie  pogorszyło się przestrzeganie praw pacjenta i człowieka na oddziałach ginekologiczno-położniczych – min. wprowadzono zakaz porodów rodzinnych, przymus rodzenia w maseczkach, rozdzielanie matki covidowej i dziecka po porodzie i wiele innych…

Aby sytuacja się poprawiła, osób działających na rzecz zwiększania świadomości obowiązujących praw z jednej strony i dbających o ich przestrzeganie z drugiej – musi być więcej. Dlatego uruchamiamy II edycję Akademii Liderek – naszego programu edukacyjno-mentorskiego skierowanego do aktywnych Kobiet, mieszkanek województwa wielkopolskiego, które chciałyby razem z nami działać na rzecz poprawy jakości opieki w szpitalach oraz na rzecz zwiększania świadomości przyszłych matek z ich praw w opiece okołoporodowej.

KOGO SZUKAMY?

Szukamy Kobiet, które nie boją się nowych wyzwań, konfrontacji oraz pracy z grupą. Szukamy Kobiet, które są gotowe, by działać razem z nami, ale lokalnie, na miejscu, w terenie. Mierzymy siły na zamiary, dlatego „na warsztat” bierzemy tylko Wielkopolskę. Naszym marzeniem jest, aby w każdym powiecie Wielkopolski była choć jedna kobieta, która potrafi uświadamiać inne kobiety z ich praw oraz monitoruje sytuację w szpitalu. Nie musisz być mieszkanką danego powiatu – wystarczy, że mieszkasz w Wielkopolsce i zgodzisz się działać na terenie danego powiatu.

Rok temu udało się znaleźć 11 takich kobiet. Kto dołączy w roku 2021?

CO OFERUJEMY?

• udział w webinariach i całodniowym szkoleniu stacjonarnym w Poznaniu, podczas których przygotujemy Cię do poprowadzenia warsztatu o prawach w porodzie,
  • opiekę mentorki przez cały okres projektu i po nim (wsparcie w kwestiach merytorycznych i organizacyjnych),
  • rolę obserwatorki – wolnej słuchaczki podczas prowadzonych przez nas webinariów,
  • wynagrodzenie w przypadku prowadzenia warsztatu/webinarium dla mieszkanek danego powiatu,
  • skrypty, prezentacje do prowadzenia webinariów,
  • materiały dydaktyczne do prowadzenia warsztatów stacjonarnych,
  • ulotki Mamy Prawa,
  • zaproszenie do zamkniętej grupy na fb,
  • i poczucie, że razem można zmieniać Świat 🙂

JAK DOŁĄCZYĆ?

Po prostu wypełnij formularz, a w ciągu kilku dni oddzwonimy do Ciebie i opowiemy Ci o naszym Programie.

O zeszłorocznej edycji Akademii Liderek możesz przeczytać tutaj.

CZEKAMY NA CIEBIE!  🙂