Podaruj nam 1,5%

KRS0000639450 1,5%

Co się działo w 2017 roku i dlaczego lubimy liczbę 1.650?

Opublikowano: 28 lipca 2018

Okres podsumowania minionego roku przychodzi nam zazwyczaj w pierwszym dniem kolejnego… Dla fundacji ten czas przychodzi zazwyczaj wtedy, gdy… składa sprawozdanie z działalności do odpowiedniego ministerstwa 🙂

Obarczone obowiązkiem napisania takowego sprawozdania do Ministerstwa Zdrowia, którego pełną wersję znajdziecie tutaj, miałyśmy okazję podsumować działalność Matecznika w 2017 roku. Naszą szczęśliwą liczbą okazała się 1.650 – tylu było uczestników warsztatów, spotkań i projektów realizowanych w minionym roku kalendarzowym! Gdyby nie Wy – osoby przychodzące na nasze zajęcia, nasza praca nie miałaby sensu. Dziękujemy więc za oddane nam zaufanie, za obecność, za pochwalne ewaluacje lub za konstruktywną krytykę (!) oraz za to, że do nas wracacie. Za to, że wysyłacie maile po wielu tygodniach od zajęć i chwalicie się, jak udało się Wam wykorzystać zdobytą wiedzę (najczęściej przy porodzie 🙂 ), że nas polecacie lub mijając na ulicy, widząc nasz wzrok wyrażający „znamy się, ale nie wiem skąd”, mówicie „Byłam w Mateczniku na zajęciach, może mnie nie kojarzysz, ale robicie świetną robotę, dziewczyny!”

Miałyśmy okazję zapraszać świetnych ekspertów, którzy przyciągali tłumy za zajęcia, a także korzystać z dofinansowań na projekty, by proponować Wam zajęcia za darmo. Za to też dziękujemy!

Zobaczcie w skrócie, jakie największe wydarzenia były przez nas organizowane w 2017 roku:

Obecnie realizujemy projekt „Czekamy na Gzuba!” dedykowany przyszłym rodzicom, a od września ruszamy z kolejną edycją „Mamy prawa!” – w planie konferencja, warsztaty oraz publikacje.

Śledźcie nasz profil na FB, naszą stronę i do zobaczenia!

Dołącz do naszej Watahy i wspieraj Kobiety razem z nami!

70zł

umożliwia nam monitoring jednego szpitala

180zł

zapewniasz 1 kobiecie godzinę porady psychologicznej

280zł

zapewnisz 1 kobiecie pomoc prawną w napisaniu skargi

Wpłacam
Dziękujemy za każdą pomoc!

Fundacja Matecznik

Numer konta: