Szydełkowanie dla maluszka

Szydełkowanie versus macierzyństwo

Szydełkowanie, robienie na drutach, robienie własnej biżuterii, malowanie … to są takie umiejetności, których magię często odkrywamy dopiero w macierzyństwie. Może dlatego, że macierzyństwo otwiera nas na nowe doznania, a może dlatego, że macierzyństwo uczy kreatywności w codziennym życiu z dzieckiem. Zaś szydełkowanie, tworzenie biżuterii, robienie na drutach właśnie tak żyznej gleby potrzebują, aby zapuścić korzenie. A gdy już je zapuszczą, to na dobre.

Szydełkowanie z Zielonym Groszkiem

Jakiś czas temu odezwała się do nas Ania Jakubiak z Zielonego Groszku, która swoją pasję do szydełkowania połączyła z pracą, i od kilku lat zaraża tę pasją kolejne osoby.

Anna Jakubiak – to projektantka szydełkowych zabawek Slow Toys, twórczyni marki Zielony Groszek, która dzielenie się pasją uważa za sens swojej pracy. Jak sama o sobie pisze:

Szydełkowanie pokochałam będą jeszcze dzieckiem. Potem przez lata szydełko cierpliwie czekało „pod zakurzonym dywanem”, aż pewnego dnia będąc na początku drugiej ciąży los powalił mnie na łopatki i nakazał leżeć… i czekać. Znasz ten stan? Niepokój o życie, co ledwo zaczęło się tlić… Trzeba było czymś zająć niespokojne ręce. I tak oto „spod zakurzonego
dywanu” wyszło szydełko i odnalazło mnie, jak dobry przyjaciel, który wspiera w potrzebie.
Jeśli jesteś ciekawa, co stało się dalej, koniecznie przeczytaj moją historię,  a potem weź udział w cyklu wyjątkowych spotkań warsztatowych.

Szydełkowanie w Mateczniku

Jakiś czas temu Ania zwróciła się do nas z pomysłem zorganizowania warsztatów szydełkowania tematycznie powiązanych z okresem okołoporodowym. Zaproponowała, że podczas cyklu warsztatów dla przyszłych Mam pokaże, jak w prosty sposób wykonać na szydełku kocyk, czapeczkę, buciki i zabawkę dla maluszka.

Pomysł nas zachwycił, dlatego w maju razem z Zielonym Groszkiem zapraszamy na wyjątkowy cykl spotkań warsztatowych dla przyszłych MAM.

Spodziewasz się DZIECKA? Marzysz, aby podarować MU wyjątkowy, samodzielnie przygotowany prezent na start i na pierwsze lata życia? Pragniesz przekonać się na własnej skórze, jaki cudowny wpływ na Twoje samopoczucie może mieć rękodzieło i kontakt z najwyższej jakości włóczkami?

Cykl warsztatów DLA MALUSZKA dedykowany jest kobietom, które spodziewają się dziecka, które pragną zadbać o swoje dobre samopoczucie w tym wyjątkowym czasie, a jednocześnie stworzyć własnoręcznie wspaniałą WYPRAWKĘ dla swojego maluszka.

NIE MUSISZ POSIADAĆ DOŚWIADCZENIA – wszystkiego nauczysz się podczas warsztatów.
Jeśli szydełkowanie nie jest Ci obce, przyjdź i spędź miło czas w dobrym towarzystwie poszerzając swoje umiejętności o nowe techniki.

KORZYŚCI:

Efektem finalnym udziału w cyklu tych wyjątkowych warsztatów będzie samodzielnie wyszydełkowana wyprawka dla MALUSZKA, składającej się z czapeczki, bucików/skarpetek,kocyka oraz zabawki – meduzy z „pępowinkami”.

Ponadto na każdym spotkaniu:
 otrzymasz wydrukowaną, autorską instrukcję i solidne know-how,
 dowiesz się czym jest rękodzieło i doświadczysz, dlaczego tak dobrze uwalnia od stresu, relaksuje i uczy cierpliwości,
 spędzisz miło czas w kreatywnym towarzystwie,
 poszerzysz swoje umiejętności o nowe techniki,
 doświadczysz pierwotnej przyjemności tworzenia własnymi rękoma,
 być może odkryjesz nową pasję,
 na podstawie instrukcji będziesz mogła wykonać kolejne elementy wyprawki dla bliskich Ci osób, ale również w celu sprzedaży, dzięki czemu Twoja inwestycja może szybko się zwrócić,
 otrzymasz nielimitowany czasowo DOSTĘP do zamkniętej GRUPY na FB dla uczestników warsztatu, której celem będzie wsparcie powarsztatowe (opcja dostępna przy zakupie całego cyklu).

Przyjdź na warsztaty i zacznij szydełkować dla siebie i najbliższych, z serca.

Daty i godziny wszystkich spotkań w cyklu znajdziesz w naszym grafiku.

Zapisy przyjmuje Ania pod adresem:

warsztaty.zielonygroszek@gmail.com

ZAPRASZAMY!